Antic mercat (Espai Guinovart)
(Agramunt (vila) - Urgell)

Agramunt - Antic mercat (Espai Guinovart) (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusMercat
AutorLluís Domènech Torres
Situació Plaça del Mercat
InterèsEspecial interès Interessant
L'antic mercat és un gran edifici de mitjan segle XX, alçat al solar on hi havia hagut un antic convent mercedari, convertit després en escola, i enderrocat l'any 1930. Té un estil monumentalista en el qual destaca la torre central, d'aire medieval. Va estar en funcionament fins als anys vuitanta. Domènech Torres, nét de Domènech i Montaner, va estar molt lligat a Lleida.

Entre 1990 i 1994 es va habilitar per acollir el museu Espai Guinovart, un centre d'art contemporani creat per l'artista Josep Guinovart i Bertran (Barcelona, 1927 - 2007), vinculat a Agramunt perquè era el poble de la seva mare i perquè hi va passar part de la seva infantesa, en plena Guerra Civil. L'exposició permanent gira al voltant de tres grans obres de l'artista, que estan concebudes com una representació d'Agramunt: L'Era, la Cabana i el Mural de les Quatre Estacions.