Església de la Mare de Déu del Remei
(Ossó de Sió - Urgell)

Ossó de Sió - Església de la Mare de Déu del Remei

Ossó de Sió - Església de la Mare de Déu del Remei (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer de l'Església, 18
Documentada des de l'any 1391, quan era atesa per un canonge de Guissona. Per la seva estructura, d'estil romànic tardà, cal suposar que degué ser construïda més d'un segle abans. En cas de ser així, tindria una altra advocació perquè la de la Verge del Remei no es popularitza fins a la fi del segle XIV. Ha sofert fortes modificacions al llarg del temps.

Consta d'una sola nau, capçada amb un absis semicircular restaurat modernament i deslliurat del tram de mur que n'ocultava una part. Té una finestra adovellada de mig punt, tapiada. També és de mig punt la porta, que no està situada al centre sinó en un costat de la façana. El campanar és d'espadanya, de dos ulls. A l'interior no resta cap element visible de la construcció original.