Església de Sant Salvador d'Almenara Alta
(Agramunt (terme) - Urgell)

Agramunt - Sant Vicenç d'Almenara (Foto: Albert Esteves, 2019)

Agramunt - Almenara Alta, amb l'església de Sant Salvador i el pou

Agramunt - Almenara Alta, amb l'església de Sant Salvador i el pou (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Almenara Alta
Situada al petit llogaret de Almenara Alta, constituït bàsicament per una plaça, oberta pel costat de migdia. Va ser construïda l'any 1693, data inscrita a la fornícula de la façana, probablement quan la capella de Sant Vicenç d'Almenara, ubicada al costat del castell, va deixar d'estar operativa.

És una església de nau única, incrustada entre les mitgeres de dues cases, de planta rectangular i capçalera recta, coberta amb volta de canó. El portal és rectangular, de llinda monolítica, motllurada. Al seu damunt hi ha la fornícula, amb una imatge de la Verge, i més amunt un òcul emmarcat amb maó vist, d'època moderna. La teulada és a dues aigües i està presidida per una petita espadanya.