Església de Sant Pere (Castellnou d'Ossó)
(Ossó de Sió - Urgell)

Ossó de Sió - Església de Sant Pere (Castellnou d'Ossó)

Ossó de Sió - Església de Sant Pere (Castellnou d'Ossó) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Castellnou d'Ossó. Carrer de l'Església
Situada en un lloc aïllat, als afores del poble, es pot considerar una obra del romànic tardà, del segle XIII. Està documentada des de 1279. És un edifici de nau única, coberta amb una volta de canó -força deformada- que arrenca d'una imposta bisellada. Està capçada amb un absis semicircular sense decoració, al centre del qual hi ha una finestra de mig punt de doble esqueixada. La nau està reforçada amb tres contraforts per banda. El portal està format per dues arquivoltes que descansen sobre columnes amb capitells llisos. L'aparell és fet amb carreus de mida gran, ben escairats i disposats en filades.