Església de Sant Miquel de Montfalcó d'Agramunt
(Ossó de Sió - Urgell)

Ossó de Sió - Sant Miquel de Monfalcó d'Agramunt

Ossó de Sió - Sant Miquel de Monfalcó d'Agramunt (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Montfalcó d'Ossó. Plaça del Castell
La primitiva església de Montfalcó d'Agramunt, dedicada a sant Llorenç, degué ser bastida al mateix temps que el castell, cap al segle XI, del qual en seria la capella. Se sap que al segle XVI, aquesta esglesiola convivia amb una de nova, dedicada a sant Miquel, que va passar a tenir funcions parroquials. L'edifici actual és fruit d'una refecció del segle XVII. A la porta hi ha inscrita la data de 1614. Té una sola nau, feta amb carreus ben escairats, oberta amb un portal de punt rodó amb grans dovelles, envoltades amb un guardapols que enllaça amb les impostes, aquestes sostingudes per dues columnes senzilles. Al capdamunt del frontis hi ha un campanar d'espadanya de dos ulls.

A l'interior de l'església hi ha una imatge antiga de la Mare de Déu de Montmagastrell.