Imatge de la Mare de Déu del Castell
(Agramunt (vila) - Urgell)

Agramunt - Mare de Déu del Castell

Agramunt - Mare de Déu del Castell (Foto: Generalitat de Catalunya, 2013)

Agramunt - Mare de Déu del Castell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Agramunt - Mare de Déu del Castell, abans i després de la restauració

Agramunt - Mare de Déu del Castell, abans i després de la restauració (Foto: Generalitat de Catalunya, 2013)

Situació Interior de l'església de Santa Maria
Realitzada, probablement, al segle XIV. Originalment presidia la capella del castell d'Agramunt, fins que al segle XVIII va ser dipositada a l'església de Santa Maria, on va ser fins a la Guerra Civil. Després se li va perdre el rastre, fins que l'any 2009, una veïna del poble la va localitzar a les sales de reserva del Museu Diocesà de Lleida. La representació de la Mare de Déu i del Nen és hieràtica, encara amb influències romàniques. La Verge té la mà dreta alçada, originalment sostenint l'orbe simbòlic -desaparegut- i el Nen a la falda, amb un llibre a la mà.

Ha estat restaurada al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) del Departament de Cultura.