Can Planes
(Barcelona | Sant Martí de Provençals - Barcelonès)

Barcelona - Can Planes

Barcelona - Can Planes (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Can Planes, abans de la restauració

Barcelona - Can Planes, abans de la restauració (Foto: Centre d'Estudis Sant Martí de Provençals - Arxiu històric )

Situació Selva del Camp, 1
Masia de planta rectangular i teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, pis i golfes, aquestes obertes amb un seguit de petites finestres rectangulars, fruit de la reforma dels anys noranta. El portal és adovellat, de mig punt, i les finestres principals estan emmarcades amb pedra. A la llinda d'una d'elles hi ha inscrita la data de 1748, segurament perquè aquell any es degué fer alguna remodelació, ja que, per les seves traces, la construcció original sembla més antiga, dels segles XVI o XVII.

Modernament, ha estat habilitada com centre residencial d'acolliment.