Parc de Sant Martí de Provençals
(Barcelona | Sant Martí de Provençals - Barcelonès)

Barcelona - Parc de Sant Martí (Foto: Cannan, 2013)

TipusParcs i jardins
AutorNicolau M.Rubió Tudurí / Antonio Armesto, Carles Martí, Miquel Sodupe
Situació Menorca, 64
El projecte inicial del parc és del prestigiós urbanista Nicolau M. Rubió Tudurí, tot i que la seva mort, l'any 1981, va fer que fos acabat pels arquitectes Antonio Armesto, Carles Martí i Miquel Sodupe, entre els anys 1985 i 1992. Aquí havien estat les barraques de La Perona.

El parc té diversos espais. Hi ha una plaça quadrada entre els carrers Menorca, Huelva, Treball i Agricultura, amb equipaments esportius i de lleure. Hi ha una àrea molt més gran, que inclou les antigues masies de ca l'Arnó, can Cadena i can Planes, així com un institut de secundària i l'església, amb la rectoria, de Sant Martí. També trobem un llac, envoltat d'una zona verda.