Escola La Caixa
(Barcelona | Sant Martí de Provençals - Barcelonès)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Cases Lamolla
Situació Andrade, 182-178 / Agricultura, 212-216
L'escola la Caixa va ser promoguda per la Caixa de Pensions l'any 1954 i inaugurada l'any següent. Des de 1985 és un centre públic. Està situada molt a prop dels grans complexos d'habitatges que el mateix arquitecte, el lleidatà Manuel Cases Lamolla, projectava durant aquells anys en un sector de Barcelona ocupat llavors només per masies i fàbriques. Uns anys després, entre 1958 i 1962, va fer el projecte de la guarderia (escola-bressol Pere Calafell), situada al costat, comptant amb la col·laboració del seu fill, Manuel Cases Puig.

L'edifici té la façana principal abocada al xamfrà. És una façana arrodonida, on hi ha les portes d'accés, flanquejada per les dues caixes de les escales, concebudes exteriorment a manera de torres.