Can Quadras
(Calella - Maresme)

Calella - Can Quadras

Calella - Can Quadras (Foto: Albert Esteves, 2017)

Calella - Can Quadras (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrer Romaní, 26 - Carrer Església, 20
Edifici de planta baixa i dos pisos, que fa cantonada, amb la façana estructurada a tres nivells, separats amb un motlluratge simple. El parament és d'estuc en franges horitzontals, que imiten carreus a la cantonada. És a la cantonada on hi ha l'element més destacable: una capelleta neogòtica, afegida a l'entorn del 1900, on hi ha una imatge de sant Josep amb el Nen Jesús.

Ignacio de Quadras Pinós ens aporta la següent informació:

La mal llamada Can Quadras de Calella es en realidad Can Feliu como consta en su escudo. Fue heredada por Pilar Feliu García, casada con Antonio de Quadras Feliu primer conde de Sant Llorenç del Munt, hermano a su vez de Manuel de Quadras Feliu primer Barón de Quadras.

La imagen de la hornacina fue regalada a Pilar Feliu por sus hijos en su 80 ( 1952) cumpleaños para substituir la destruida en la guerra Civil se instaló en 1952 aproximadamente en el lugar actual. Fué realizada por Jose Mª de Vera padre Capuchino nacido Alfonso Ramón y Uribe en Vera (Almería,1912-2002 )