Casa de la Caritat
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la Caritat: pati Manning (Foto: Josep Forns, 2009)

Bareclona - Casa de la Caritat: Pati de les Dones

Bareclona - Casa de la Caritat: Pati de les Dones (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Montalegre, 5-9
Antic centre de beneficència que té el seu origen en el cenobi de Santa Maria de Montalegre, establert en aquest indret l'any 1362. Entre el segle XVI i el XVIII va estar en mans dels jesuïtes, fins a la seva expulsió, l'any 1767. Llavors va passar a ser un hospici, el qual, des de 1803, es va instituir com a Casa de la Caritat. Va estar en funcionament fins a mitjan segle XX.

Actualment tot aquell espai és ocupat pel MACBA, el CCCB, la Facultat de Comunicació Blanquerna, el Consorci de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i la Diputació de Barcelona. Els edificis de més interès són el Pati Manning, del segle XVIII, i el Pati de les Dones, del XIX.