La Línia de la Verneda
(Barcelona | La Verneda i la Pau - Barcelonès)

Barcelona - La Línia de la Verneda (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - La Línia de la Verneda (Foto: DagafeSQV, 2013)

AutorFrancesc Torres Iturrioz
Situació Rambla de Guipúscoa
Es tracta d'una banda d'acer inoxidable, amb elements de pedra artificial i resina, instal·lada l'any 1998 per l'escultor Francesc Torres, amb una llargada d'un kilòmetre i mig, al llarg de la rambla de Guipúscoa, on es va explicant de forma lineal la història del barri. Al punt on neix (Bac de Roda) hi ha la lletra A, i allà on acaba (passeig d'Extremadura) hi ha la lletra B. El text que clou el relat diu el següent:

LA HISTÒRIA S'ESCRIU LINEALMENT TOT I / QUE ELS FETS S'ESDEVENEN D'UNA MANERA / MOLT MENYS CARTESIANA, MOLT MÉS / COMPLICADA I DE VEGADES OCULTA. EXISTEIX / UN DESFASAMENT ENTRE L'ESDEVENIR HISTÒRIC / I LA SEVA TRANSFORMACIÓ EN UN / RELAT INACABAT DE PARAULES I SILENCIS.