Carrer Major
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Carrer Major

Vila-rodona - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Carrer Major (Foto: Francesc Blasi -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1925)

Situació Carrer Doctor Ferrer
El carrer Major ha estat des de l'època medieval el principal eix urbà de la vila, situat a l'interior del recinte emmurallat, entre la muralla de ponent i el castell. De fet, un dels portals estava situat on ara neix aquest carrer, deixat extramurs l'església i el cementiri. Tot i que manté el seu traçat medieval, el seu aspecte actual és bàsicament del segle XIX, amb alguns elements més antics integrats a les façanes. Hi ha diversos passos coberts que enllacen el carrer amb el sector de ponent de la vila.

El nom tradicional d'aquest carrer ha estat sempre el de carrer Major. Al llarg del segle XX va tenir diversos noms, en funció de les circumstàncies polítiques. Entre 1920 i 1936 es va dir oficialment Pérez Galdós. Entre 1936 i 1939 el nom va ser Sis d'Octubre. Des de 1939 el seu nom oficial és Doctor Ferrer*.

*Extret de l'article "Els noms dels carrers de Vila-rodona en el segle XX" de Josep Santesmases (Quaderns de Vilaniu, núm. 18, 1990.