Església de Santa Maria de Vilardida
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Església de Santa Maria de Vilardida (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Església de Santa Maria de Vilardida, estela funerària

Vila-rodona - Església de Santa Maria de Vilardida, estela funerària (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Església de Santa Maria de Vilardida (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Vila-rodona - Església de Santa Maria de Vilardida (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Situació Vilardida
Situada a un extrem del petit nucli de Vilardida, té el seu origen al segle XIII però l'edifici actual és fruit d'una reconstrucció del segle XVIII. És un edifici de planta rectangular, d'una sola nau dividida en tres trams, capçada amb un absis poligonal i reforçada exteriorment amb contraforts. El frontis és d'una senzillesa extrema, amb una porta rectangular sense ornamentació de cap mena, dos òculs i una petita espadanya.

Al seu costat hi ha l'antic cementiri, al damunt de la porta del qual s'hi ha encastat una estela funerària amb una creu patent.