Vilardida
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Casa forta de Vilardida

Vila-rodona - Casa forta de Vilardida (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Vilardida (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2019)

Situació Ctra. C-51, km 25,5
És un nucli molt reduït, de fet es pot definir com una plaça voltada d'unes poques cases, una d'elles l'antiga casa forta medieval, i una petita capella. Per la fesomia de les façanes, podem veure que en bona part de les cases van ser objecte de reforma entre la fi del segle XIX i començament del XX. Destaca especialment un gran casal de planta baixa i tres pisos, a la llinda de la qual hi ha la data de 1910.

El lloc de Villa Ardidam està documentat des de l'any 1009, quan apareix com a possessió dels bisbes de Barcelona. L'any 1151 Ponç Pere en va fer donació a Ramon de Llorenç perquè hi alcés un castell i uns habitatges. A partir del segle XVIII va passar a ser propietat de la família Tudó.