Edifici Mercuri (Barcelona - Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Via Augusta, 59

PeríodePosterior al 2000
EstilEstils contemporanis
AutorÒscar Tusquets Blanca (reforma) / Jordi Mir Valls (edifici original)
Situació Via Augusta, 59
L'edifici Mercuri, construït l'any 1968, va renovar completament el seu aspecte exterior després de la reforma duta a terme per Òscar Tusquets (amb Carles Díaz i Pep Alaín) l'any 2006. Donat que l'edifici comparteix mitgera amb la casa racionalista de Rodríguez Arias, es va fer un disseny que, malgrat l'enorme volum l'edifici a renovar, afavorís la relació entre les dues façanes. Així, l'acabat de les sis primeres plantes es va enrasar amb la façana original de l'edifici veí, i a les tres superiors se'ls va donar un tractament semblant al de la remunta que va fer el mateix Rodríguez Arias.

Molt visible a l'angle de la coberta, una obra en bronze i ferro de l'escultor Subirachs, Caduceu, que és el símbol d'Hermes-Mercuri, compost per dues serps entrellaçades (1966-67).