Ajuntament Vell
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Ajuntament Vell

La Bisbal d'Empordà - Ajuntament Vell (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorPelayo Martínez Paricio
Situació Carrer de les Mesures, 17
Originàriament, l'edifici va ser construït al segle XVI. S'hi van fer intervencions els anys 1835 i 1894. En aquell any es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó i Ferrés. Però el seu aspecte actual es deu a la reforma duta a terme l'any 1929 segons projecte de Pelayo Martínez Paricio (Figueres, 1898-1978), d'estil noucentista.

És un edifici en cantonada, de planta baixa, pis i golfes, aquestes obertes amb òculs. Les obertures del pis i les golfes estan emmarcades amb ceràmica, igual que la porta principal, decorada amb motllures. El balcó principal està presidit per un escut de la vila entre dos lleons alats, procedent de l'edifici antic.