Casa dels Miquel
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Casa Miquel

La Bisbal d'Empordà - Casa Miquel (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça Major, 17
És l'edifici senyorial més notable de la plaça Major. Va ser construït al segle XVIII pels barons de Púbol, Domènec-Ignasi de Miquel (†1779) i Maria Escolàstica de Vilaplana (†1812). Després de la Revolució Francesa alguns nobles fugitius del nou règim van instal·lar-se a La Bisbal i en aquesta casa van celebrar-s'hi grans festes.

És un edifici de planta baixa, entresòl i dos pisos. El tram baix de la façana, amb l'enorme portal d'arc escarser, motllurat, està acabat en pedra vista, mentre que el tram corresponent als dos pisos està arrebossat i pintat i només deixa veure els carreus de les cantoneres i els que emmarquen les obertures dels balcons. Aquestes són d'arc rebaixat a la planta noble i de llinda recta al pis superior.