Les Voltes
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Les Voltes

La Bisbal d'Empordà - Les Voltes (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorMartí Sureda i Deulovol
Situació Avinguda de les Voltes, 1-31
El conjunt d'edificis conegut popularment com Les Voltes s'estén al llarg de la carretera de Palamós a Girona, constituint la fita principal de l'eixample de la ciutat a mitjan segle XIX. Són edificis porticats, de planta baixa, entresòl, dos pisos i golfes, tots iguals, concebuts dins els paràmetres de l'estil neoclàssic, amb alguns elements propis del romanticisme. Van ser projectats l'any 1854 per Martí Sureda i Deulovol (l'Escala, 1822 - 1890). El projecte va restar inacabat i el darrer sector, a la part de llevant, va ser conclòs un segle després, entre 1944 i 1955, per Pelayo Martínez seguint escrupolosament el projecte original.