Nucli de Castell d'Empordà
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Nucli de Castell d'Empordà

La Bisbal d'Empordà - Nucli de Castell d'Empordà (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Bisbal d'Empordà - Nucli de Castell d'Empordà (Foto: Yael Gago Esteves, 2019)

Situació Castell d'Empordà
El lloc denominat antigament Llaneres (després Castell d'Empordà) era un conjunt de masies esparses centrat per l'església de Sant Martí de Llaneres, construïda cap a la fi del segle XI. Amb la construcció del castell, al segle XIV, es va anar configurant un petit nucli urbà al seu costat, que al segle XVI estava tancat i fortificat. De fet forma un únic carrer que s'estén en direcció nord des del castell fins al portal de l'antic clos fortificat. Les cases han estat gairebé totes renovades i només conserven alguns vestigis antics a les llindes o brancals de portes i finestres. També ha desaparegut l'empedrat antic, ara cobert per una capa de ciment.