Casa Caramany
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Casa Caramany

La Bisbal d'Empordà - Casa Caramany (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Bisbal d'Empordà - Casa Caramany, abans de la restauració

La Bisbal d'Empordà - Casa Caramany, abans de la restauració (Foto: M. Àngels Monte -Invarquit.Gencat.cat-)

Situació Carrer de la Riera, 9-11
Edifici d'època gòtica situat al costat mateix del portal de la Riera. Va pertànyer a una important família de mercaders bisbalencs, els Almar, que la van habitar fins al segle XVIII. Ha estat restaurat modernament, fent visibles les dovelles dels portals, que havien quedat ocultes quan es van reduir les portes (vegeu foto antiga). Els elements més interessants són les dues finestres. Una és gòtica, de tipus coronella, bigeminada, amb les llindes lobulades. L'altra és renaixentista, típica del segle XVI, amb falses pilastres als brancals, decorades amb relleus, que sostenen un entaulament amb frontó de fantasia. A la llinda hi ha la inscripció Ave Maria.