Bloc Les Corts
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Bloc Les Corts (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorFrancesc Mitjans / Josep Soteras
Situació Travessera de les Corts, 260-274 / Numancia
El solar que ocupa aquest edifici formava part dels terrenys on estava ubicat l'antic camp del Barça, el camp de les Corts. Amb la construcció del Nou Camp, l'any 1957, es va iniciar un procés especulatiu al voltant d'aquest solar, requalificat per la construcció d'habitatges, que va ser adquirit per l'empresari immobiliari Josep M. Figueras. El bloc de Travessera, de grans dimensions, amb mòduls de planta baixa i quinze pisos, va ser projectat entre els anys 1966 i 1973 per Francesc Mitjans i Josep Soteras. Té una façana molt particular, articulada amb tribunes triangulars que formen un seguit de línies horitzontals dentades.