Edifici de la Caixa
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Edifici de la Caixa (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Edifici de la Caixa (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorArmand Mas Tulla
Situació Plaça Portal d'Anoia, 1
Edifici construït l'any 1957 situat en una plaça, a la mateixa carretera, que li atorga una gran visibilitat. Té una façana corbada, simètrica, amb una mena de tribuna central sobresortida als extrems de la qual hi ha dues fornícules amb sengles escultures. Una masculina representa el riu Llobregat i l'altra, femenina, el riu Anoia. Damunt d'aquest cos horitzontal se n'alça un de vertical decorat amb esgrafiats amb l'escut de la Caixa i de la vila. Els cossos laterals estan coronats amb sengles galeries cobertes, a tall de templets, que li atorguen un especial caràcter a l'edifici.