Cal Nial
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Cal Nial

Martorell - Cal Nial (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça de la Vila, 37
Martorell, si bé en menor mesura que altres municipis dels voltants de Barcelona, també va beneficiar-se del fenomen de l'estiueig dels barcelonins. Una de les primeres cases destinades a estiuejants va ser cal Nial, que pertanyia a una família de comerciants de Barcelona. És una casa entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. La planta baixa té una porta senzilla i una gran obertura d'arc carpanell. El primer pis té un balcó amb el finestral presidit per un frontó triangular. I el pis superior està obert amb una finestra rectangular amb dues columnes clàssiques. Destaca especialment el ràfec, molt sobresortit i decorat amb rajoles de ceràmica.