Sant Jaume de Valldeserves
(Querol - Alt Camp)

Querol - Sant Jaume de Valldeserves

Querol - Sant Jaume de Valldeserves (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Valldeserves
Està integrada dins la masia de Valldeserves, a l'interior de la qual aboca la porta, fet que dificulta la seva contemplació. No hi ha documentació antiga sobre aquesta capella. Per la seva estructura podem pensar que va ser construïda al segle XI, constituint un dels exemples més meridionals de l'estil romànic llombard. Aquest estil, amb arcuacions seguides entre lesenes, es fa visible en la decoració exterior de l'absis. La nau, de petites dimensions, està coberta amb volta de canó. L'absis, semicircular, està obert amb dues finestres de doble esqueixada. L'aparell és de carreus irregulars, a penes carejats, disposats en filades poc definides.