Can Pardal
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Torrent de l'Olla, 125-127

Barcelona - Torrent de l'Olla, 125-127 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Torrent de l'Olla, 125-127
Aquesta casa del segle XIX és popular per la seva torratxa, coneguda com l'altre campanar de Gràcia. El nom de Can Pardal li prové, segons la tradició, pels molts pardals que hi feien niu. La casa va ser edificada l'any 1875 com a casa d'estiueig de la família Aymerich. El rellotge, amb les campanes, va ser instal·lat l'any 1878, en una època en què el campanar de la plaça de la Vila tenia prohibit fer sonar les campanes, com a càstig arran de la Revolta de les Quintes. El relleu modernista de la cantonada, que porta la data de 1905, fa referència a la farmàcia que s'hi va instal·lar en aquella data.