Església de Sant Llorenç de Selmella
(El Pont d'Armentera - Alt Camp)

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella, amb el castell al fons

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella, amb el castell al fons (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella, amb el castell al fons (Foto: Albert Esteves, 2019)

El Pont d'Armentera - Església de Sant Llorenç de Selmella (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

Situació Sota el castell de Selmella
Necessita intervenció urgent
Situada sota el castell de Selmella, enmig de les ruïnes del que havia estat el poble homònim. És un edifici de transició entre el romànic i el gòtic. Té una sola nau, de planta trapezoidal, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis també trapezoidal. La porta està situada a la façana meridional i és adovellada, de mig punt. Al seu costat hi ha el campanar, d'època tardana.

L'any 2008 va ser dessacralitzada per l'Arquebisbat de Tarragona i cedida a l'Ajuntament del Pont d'Armentera. Actualment es troba en força mal estat, apuntalada amb unes bigues de ferro perquè no acabi enrunada del tot.