Edifici de la Caixa (Gran de Gràcia)
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Gràcia, 140-142

Barcelona - Gran de Gràcia, 140-142 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc de Paula Quintana Vidal
Situació Gran de Gràcia, 140-142
Edifici entre mitgeres de començament dels anys cinquanta, projectat per l'arquitecte Francesc de Paula Quintana (Barcelona, 1892 - 1966). Tot i que va ser deixeble de Gaudí, el seu estil s'inscriu més en el moviment noucentista, especialment als anys quaranta i cinquanta, quan va treballar per a la Caixa de Pensions. És el cas d'aquest edifici, de referències toscanes, encarregat l'any 1947. Destaca especialment el cos inferior, amb els dos parells de columnes que sostenen una ampla cornisa, el timpà damunt la porta i un magnífic relleu on podem veure l'escut de Gràcia sorgint d'una guardiola, flanquejat per dos àngels que sostenen garlandes de fruites.