Font de la Mina
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Font de la Mina (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Font de la Mina (postal antiga)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de la Font de la Mina
L'antiga Font de la Sort, després dita Font de la Mina, té el seu origen l'any 1618 i era una de les fonts que des de la zona baixa de la serra de les Torretes, portava l'aigua fins a les cases del poble. Dos-cents anys després va ser cedida pel seu propietari, Joaquim Par i Peiret, a l'Ajuntament de Martorell. Va ser reformada l'any 1876 i reconstruïda el 1965. Va resultar molt afectada per les obres de construcció de l'autopista AP-7, l'estructura de la qual es fa visible darrere el mur de pedra on hi ha la font, ara inactiva. Dona nom a un dels barris de Martorell.

Com es pot veure a la foto antiga que adjuntem, el seu aspecte ha canviat força.