Molí d'en Gomis
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Molí d'en Gomis (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Molí d'en Gomis (Foto: Oriol Mitjavila, 2020)

TipusMolí
Situació Carrer Gomis, 20
Necessita intervenció urgent
Antic molí fariner del segle XVII, ampliat i reformat amb posterioritat, que aprofitava l'aigua de l'Anoia a través d'un rec que agafava l'aigua d'una resclosa del terme de Gelida. Inicialment era propietat de Francesc de Carmona. L'any 1790 va ser adquirit per Bonaventura Vallocera, que va fer construir al costat un molí paperer, una serradora de fusta i una farga d'aram. L'any 1840 va passar a mans de Francesc Gomis. Es va mantenir actiu fins a la dècada dels seixanta del segle XX.

En l'actualitat es troba molt malmès i en un estat d'abandonament que pot provocar el seu esfondrament.