Casa-Museu Àngel Guimerà
(El Vendrell (nucli) - Baix Penedès)

El Vendrell - Casa-Museu Àngel Guimerà (Foto: Albert Esteves, 2006)

El Vendrell - Casa-Museu Àngel Guimerà (Foto: José Aguado, 2018)

TipusMuseu
Situació Carrer Santa Anna, 8
Cal Ximet és l'antiga casa pairal d'Àngel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife, 1845 – Barcelona, 1924), adquirida pel besavi del poeta l'any 1778 i propietat de l'Ajuntament des de 1973. Actualment és un museu dedicat a l'escriptor, figura senyera de la Renaixença catalana i autor d'obres tan importants com Terra Baixa.

La visita s'inicia per la sala de la llar de foc, on hi ha una llibreria amb alguns dels llibres de l'artista i des d'on es pot veure la cambra i el llit (traslladats des del seu pis del carrer Petritxol de Barcelona) on va morir l'any 1924. És molt interessant la cuina, que conserva els fogons i les rajoles originals. També pot visitar-se el menjador, amb mobiliari del segle XIX, i diverses estances. La peça més important és l'escriptori, on hi ha la taula on el poeta va escriure les seves principals obres.