Antic Hotel Odeón (Ara Erasmus Gràcia)
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Torrent de l'Olla, 212-214

Barcelona - Torrent de l'Olla, 212-214 (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusHotels i hostals
Situació Torrent de l'Olla, 212-214
L'antic Hotel Odeón es va fer famós com a casa de cites e luxe. Paradoxalment, cap a l'any 1930 s'hi van establir les monges de la congregació de les Serventes de la Passió i posteriorment va ser convertit en una clínica privada, la Clínica Nostra Senyora de Lourdes, que va estar en funcionament fins l'any 2003. Actualment es un hostal-residència per a estudiants.

L'edifici és un palauet d'estil noucentista, molt afrancesat, amb una destacada torre cilíndrica a la cantonada, coronada amb un templet amb cúpula. Columnes dòriques, pilastres, mènsules amb escuts i angelets i balustrades repartides a les façanes li aporten un classicisme senyorial d'acord amb els gustos noucentistes.