Església de Sant Cristòfol del Pla de Manlleu
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Sant Cristòfol del Pla de Manlleu

Aiguamúrcia - Sant Cristòfol del Pla de Manlleu (Foto: Albert Esteves, 2019)

Aiguamúrcia - Sant Cristòfol del Pla de Manlleu, postal anys setanta

Situació El Pla de Manlleu. Carrer de l'Església
Hi ha molt poca documentació en relació amb aquesta església. L'any 1948, Josep Iglésias escrivia A poc a poc (...) a Selma s’anaren tancant les portes de les cases. Fa vint anys, es construí l’esglesiola al Pla i hom tragué altars i una de les campanes de l’antic temple encimbellat per guarnir la capella que sorgia allà baix.. Segons això podem deduir que l'església es va construir cap a l'any 1928. Els elements litúrgics que s'havien traslladat des de Selma van ser cremats l'any 1936.

L'edifici, acabat amb paredat irregular de pedra rogenca, presenta obertures de mig punt -algunes d'elles tapiades- i altres d'arc lobulat. Al capdamunt hi ha un senzill campanar d'espadanya.