Cementiri: Sepulcre Antoni Robert Camps
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Cementiri. Sepulcre Robert Camps (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sitges - Cementiri. Sepulcre Robert Camps (Foto: Albert Esteves, 2009)

AutorJosep Llimona Bruguera (escult.)
Situació Cementiri de Sitges
Obra de l'escultor més notable del modernisme, Josep Llimona (Barcelona, 1863 - 1934). Va ser realitzada l'any 1903. A un extrem del sarcòfag veiem dues figures femenines, una d'elles en ajaguda, abatuda, amb la cara amagada damunt d'un braç que es recolza a la pedra. Representa el Desconsol, al·legoria molt preuada per l'artista, l'obra més coneguda del qual és precisament el Desconsol, una còpia del qual es pot veure al Parc de la Ciutadella. Al costat d'aquesta figura postrada en veiem una altra que és la seva antítesi, el Consol, que es vincla sobre la dona desolada en actitud acollidora.