Auditori Pau Casals
(El Vendrell | Coma-ruga i Sant Salvador - Baix Penedès)

El Vendrell - Escultura Homenatge a Pau Casals

El Vendrell - Escultura Homenatge a Pau Casals (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJordi Bonet Armengol
Situació Av. Palfuriana, 34. Sant Salvador
Situat just al davant de la Casa-Museu Pau Casals. Va ser inaugurat el 1981. En paraules del seu arquitecte, Jordi Bonet: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts".

Al costat de l'auditori hi ha la plaça Johann Sebastian Bach, presidida per una escultura de Josep M. Subirachs que representa Apol·lo tocant el violoncel, en homenatge a Pau Casals.