Cementiri de Sitges: Sepulcre Aleix Vidal Quadras
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Sepulcre Aleix Vidal Quadras (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sitges - Sepulcre Aleix Vidal Quadras (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorEnric Sagnier Villavecchia / Agapit Vallmitjana (escult.)
Situació Cementiri de Sitges
Aleix Vidal Quadras va morir l'any 1883 i cal suposar que seria enterrat inicialment al panteó familiar, alçat l'any 1856. Tanmateix, l'any següent la família va decidir construir-li una sepultura individual, que es va encarregar a l'arquitecte més destacat del moment, Enric Sagnier Villavecchia. L'escultura de marbre és obra d'Agapit Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1832 - 1905), un dels millors exponents del naturalisme en l'escultura catalana del segle XIX. Es tracta de l'Àngel del Judici, que sosté en una mà una corona de flors. La posició dinàmica del cos de l'àngel suggereix que està a punt d'alçar-se, com si la resurrecció estigués a punt de produir-se. La gran qualitat de l'obra es pot veure en el tractament delicat i alhora realista dels plecs de la roba.