Capella de l'escola Vedruna
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Capella de l'escola Vedruna

Barcelona - Capella de l'escola Vedruna (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Façana de l'escola Vedruna al carrer Gran de Gràcia (desapareguda)

Barcelona - Façana de l'escola Vedruna al carrer Gran de Gràcia (desapareguda) (Foto: Valentí Pons, 2006)

AutorAntoni Serrallach Fernández-Periñán
Situació Betlem, 9-15
Les Carmelites de la Caritat es van instal·lar a Gràcia l'any 1862. La Germana General de la Congregació, Paula Delpuig, era successora de Joaquima de Vedruna. Inicialment, van establir un asil de gent gran, però poc després, cap a 1870, van començar a dedicar-se a l'ensenyament. L'any 1894 es va construir un primer edifici, al carrer Betlem, encarregat a l’arquitecte Antoni Serrallach, amb una església neoromànica, que encara es conserva.

L'any 2018 es va enderrocar la façana, d'un estil semblant, que donava al carrer Gran de Gràcia (vegeu fotografia), projectada per Bernat Pijoan, l'any 1905.