Capella de Sant Miquel (El Pla de Manlleu)
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Capella de Sant Miquel (El Pla de Manlleu)

Aiguamúrcia - Capella de Sant Miquel (El Pla de Manlleu) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació El Pla de Manlleu. Pujada de Sant Miquel
Situada a poca distància del Pla de Manlleu, enmig del bosc. Està documentada des de l'any 1247 i sembla que la seva fundació està lligada als castlans de Selma. Tot i el seu origen romànic, la seva estructura actual respon a una reforma duta a terme entre els segles XVII i XVIII, moment en el qual es va construir la porta adovellada del frontis, que substituïa la primitiva porta romànica, situada a la façana lateral i encara perceptible. Té una única nau, capçada amb un absis semicircular plenament romànic, que es comunica amb la nau a través d'un arc toral apuntat, construït en una fase més avançada.