Cementiri: Sepulcre Samà
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Samà

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Samà (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Cementiri de Vilanova i la Geltrú
Sepulcre neoclàssic d'autor desconegut (hi ha una signatura amb les inicials A.C.), de l'any 1865. Té estructura de templet, obert a les quatre cares amb arcs de mig punt i frontons triangulars a la coberta, presidida per una creu. Al centre, una imatge femenina amb vestimenta clàssica, portant una àncora, símbol de salvació, i el corn de l'abundància, una al·lusió a la prodigalitat de la vida eterna. Al basament hi ha diverses inscripcions en llatí referides al difunt.

Joan Samà i Martí (Vilanova, 1804 - 1864) va ser un indià emigrat a Cuba, on va fer fortuna dedicant-se al comerç de vi i aiguardents. Retornat a la vila va convertir-se en un dels seus prohoms i va promoure diversos edificis notables. Era germà de Salvador Samà, primer marquès de Marianao, enterrat al cementiri del Poble Nou, a Barcelona.