Cementiri: Sepulcre Font
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Font

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Font (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Font (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Cementiri de Vilanova i la Geltrú
Obra de l'any 1890, el seu estil es pot inscriure dins el vessant més historicista del Modernisme. En aquest sepulcre descansen les restes de l'arquitecte Josep Font Gumà (Vilanova i la Geltrú, 1859 - 1922). Té com a element principal una creu patent amb relleus vegetals als extrems, un cercle amb ornamentació geomètrica al bell mig, i un nus o capitell vuitavat, decorat amb elements florals. A la base podem veure el nom en tipografia medieval, envoltat de fullam de gust modernista. Cal fixar-se en els dracs abatuts situats als peus de la creu.