Cal Fontana
(El Vendrell (nucli) - Baix Penedès)

El Vendrell - Cal Fontana

El Vendrell - Cal Fontana (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Vendrell - Cal Fontana (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer de la Muralla, 29
Edifici entre mitgeres construït entorn de 1875 i caracteritzat per la seva vistosa façana neogòtica. Va ser promogut per qui va ser alcalde del Vendrell, Ramon Fontana. La seva ornamentació utilitza tots els elements del repertori gòtic: arcs ogivals, lobulats, conopials, columnetes amb nervadures, quadrifolis, capitells i guardapols esculpits, etc. La balconada dels pis principal s'eixampla a la part central d'on neixen unes columnes que suporten una fina traceria d'arcs trilobulats i quadrifolis, la qual té la seva continuïtat en la tribuna del pis superior.