Cementiri: Sepulcre Pau Soler Morell
(Vilanova i la Geltrú | Afores - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Pau Soler

Vilanova i la Geltrú - Sepulcre Pau Soler (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorBonaventura Pollés i Vivó / Pau Carbonell (escult.)
Situació Cementiri de Vilanova i la Geltrú
Construït l'any 1901, aquest sepulcre s'allunya força de tota la resta, defugint l'estructura habitual de les sepultures senyorials, amb templets historicistes i estatuària clàssica. En aquest cas veiem un turó rocallós que serveix de base d'una creu de pedra amb la forma i la textura dels troncs de fusta. La tanca perimetral de forja és modernista.

L'obra va ser projectada per l'arquitecte municipal Bonaventura Pollès i Vivó (Barcelona, 1857 - 1918), amb la col·laboració de l'escultor local Pau Carbonell Pascual (Vilanova i la Geltrú, 1847 - 1919).

Pau Soler i Morell (Vilanova i la Geltrú, 1821 - 1900), industrial sucrer enriquit a Cuba, fou un dels impulsors de l'arribada del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú.