Capella de l'Assumpció
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monestir de Santes Creus - Capella de l'Assumpció

Monestir de Santes Creus - Capella de l'Assumpció (Foto: Albert Esteves, 2019)

Monestir de Santes Creus - Capella de l'Assumpció, sepulcre de Magdalena Valls

Monestir de Santes Creus - Capella de l'Assumpció, sepulcre de Magdalena Valls (Foto: Borjanimal, 2008)

AutorPau Miró / Perris d'Austri
Situació Interior del claustre
Era l'antic armarium, o biblioteca on es guardaven els llibres del monestir. Va ser convertit en capella per la deixa que va fer Magdalena Valls de Salbà, germana de qui va ser abat de Santes Creus entre 1534 i 1560, Jaume Valls.

Magdalena Valls va morir l'any 1559 i va ser l'abat Contijoc que s'encarregà de la construcció de la capella. L'obra va ser encarregada al mestre de cases tarragoní Pau Miró, de renom Martí. Està situada a l'ala oriental del claustre i té unes dimensions molt reduïdes. A la part central de l'entrada hi ha la lauda sepulcral, amb la figura de la difunta vestida amb l'hàbit de l'orde.

Pel que fa al grup escultòric, amb la Dormició de la Verge i els personatges del Sant Sepulcre, així com la imatge de la Verge ascendint al Cel amb quatre angelets, va ser fet pel mestre francès Perris d'Austri, aleshores resident a Tarragona.