Dormitori
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monsetir de Santes Creus - Dormitori (Foto: Albert Esteves, 2019)

Monsetir de Santes Creus - Dormitori (Foto: Vicenç Valcárcel, 2020)

Monsetir de Santes Creus - Dormitori, capitells

Monsetir de Santes Creus - Dormitori, capitells (Foto: Albert Esteves, 2019)

Monsetir de Santes Creus - Dormitori (Foto: Juli Santaló -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, c.1900)

Monsetir de Santes Creus - Dormitori (Foto: Ferran Damians -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

Situació Accés des del claustre
Situat al segon pis de la galeria est del claustre, damunt de la sala capitular, el locutori i l'escriptori. Va ser construït entre 1191 i 1225.

És una sala diàfana, coberta a dues aigües amb grans arcs diafragmàtics, lleugerament apuntats, en una solució constructiva típica de l'estil cistercenc. Sembla que al seu interior hi havia dotze cel·les a cada costat, amb un passadís central. Els capitells són senzills, amb una decoració de palmetes o volutes.