Capella de la Trinitat
(Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) - Alt Camp)

Monestir de Santes Creus - Capella de la Trinitat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Monestir de Santes Creus - Crist de la capella de la Trinitat

Monestir de Santes Creus - Crist de la capella de la Trinitat (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Pati exterior del monestir
Construïda cap a la fi del segle XII, podria ser la primera església monacal, utilitzada mentre es construïa la nova. Posteriorment, va passar a ser la capella de la infermeria.

És un edifici fet amb pedra de travertí, de planta rectangular, coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada, sense absis. La porta, de senzill arc de mig punt, és a la façana de llevant. A la façana del presbiteri hi ha una finestra allargada de doble esqueixada.

A la capçalera hi ha la talla d'un santcrist del segle XV, conservat només en part i restaurat modernament. Se'n desconeix l'emplaçament original.