Font de l'ermita de Loreto
(Bràfim - Alt Camp)

Bràfim - Font de l'ermita de Loreto (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorJosep M. Jujol Gibert
Situació Al costat de l'ermita de Loreto
Font situada just darrere del santuari de la Mare de Déu de Loreto. Està format per un pedestal octogonal de pedra, entorn del qual es recaragola una serp, i al seu damunt la figura de ferro d'un cigne de cos cilíndric -peça reaprofitada-, amb les ales desplegades i un coll llarg i vinclat, amb una creu al punt més alt. L'obra es va fer l'any 1926 a petició de mossèn Josep Porta, i és una de les més desconegudes de Jujol.

La bassa amb granotes és un treball afegit posteriorment, convencional, que contrasta amb l'estil personalíssim de l'arquitecte.