Església de Sant Jaume
(Bràfim - Alt Camp)

Bràfim - Església de Sant Jaume

Bràfim - Església de Sant Jaume (Foto: Albert Esteves, 2019)

Bràfim - Església de Sant Jaume (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

AutorRamon Sanabra, m.o.
Situació Plaça de la Vila, 4
L'edifici actual és bàsicament dels darrers anys del segle XVII, tot i que es van aprofitar algunes estructures del temple anterior. Consta d'una nau central, dividida en cinc trams, coberta amb volta de llunetes i dues laterals cobertes amb voltes d'aresta. La capçalera és poligonal a l'interior i carrada a l'exterior. Té un cor suportat per un arc carpanell i volta de llunetes. El frontis, on hi ha una porta rectangular senzilla, està decorat amb esgrafiats moderns i compta amb el campanar al lateral esquerre. És de base quadrada i dos cossos superiors aixamfranats. El 1881 s’hi van realitzar obres d’ampliació en construir-se la capella del Santíssim.

A l'interior de l'església es conserva un interessant orgue de 1730 i un notable retaule barroc, obra de Joan Guasch, de Valls, de la darrera dècada del segle XVIII.