Restes del castell
(Nulles - Alt Camp)

Nulles - Mur del castell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Nulles - Restes del castell

Nulles - Restes del castell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Parc del Castell
Construït a inicis del segle XIII, després que Guilla, senyora de Banyeres, fes donació dels turons denominats Villas Iudaicas i de Nudias a Guillema de Montcada, senyora de Castellvell i vescomtessa de Narbona, perquè hi establís una fortalesa i els repoblés. De la senyoria dels Montcada va passar als Foix, al segle XIV. Al XVII era dels comtes de Savallà, barons de Vallmoll, i ja es trobava en molt mal estat.

El castell ha desaparegut gairebé completament. El mur del cantó nord, on hi havia una porta principal i una de secundària, enderrocades a finals del segle XIX, encara es mantenia dempeus mig segle després. Ara només podem veure un mur que fa de tanca a l'hort de l'abadia, fet de maçoneria amb alguns trams d'opus spicatum.

L'any 2010 es va netejar i recuperar l'antiga cisterna, de planta rectangular, adossada al mur.