Jaciment ibèric de Rabassats
(Nulles - Alt Camp)

Nulles - Jaciment ibèric de Rabassats (Foto: cartell in situ)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Camí de Nulles a Puigpelat
Es tracta de les restes d'un establiment rural del poble iber dels cessetans, dedicat a l'explotació agrícola i l'emmagatzematge de cereals, que es pot datar entre finals del segle IV aC i inicis del segle II aC, amb diverses fases constructives. L'edifici principal, amb funcions residencials i artesanals, tenia una superfície d'uns 400 m² i es completava amb diverses sitges i dipòsits. Dins d'una de les basses es va trobar el cos d'un home adult, potser ajusticiat, d'època romana, quan ja estava abandonat el lloc. L'edifici tenia tres grans estances, disposades en forma de "U" entorn d'un pati.

L'excavació i adequació per a la visita es va dur a terme entre els anys 2013 i 2017. Els treballs van ser dirigits per Carme Belarte (ICREA-ICAC), Jordi Morer (Rocs S.L.) i Joan Canela (ICAC).