Església de Sant Pere (Vilabella - Alt Camp)

Vilabella - Església de Sant Pere

Vilabella - Església de Sant Pere (Foto: Ajuntament de Vilabella)

EstilNeoclassicisme
AutorIgnasi Jordà i Arnalich
Situació Plaça de l'Església
L'església antiga estava situada dins de l'antic clos emmurallat. Però l'augment de la població que es va produir durant el segle XIX va obligar a construir extramurs un temple de majors dimensions, la primera pedra del qual es va posar l'any 1857 i es va inaugurar l'any 1862.

És un temple de tres naus, cobertes amb volta de llunetes la central i d'aresta les laterals, amb transsepte i cúpula sobre el creuer. Als peus hi ha un cancell de fusta, i el cor. L'absis és circular interiorment i poligonal vist des de l'exterior. La façana, de línies clàssiques, està dividida en tres trams, tant verticalment com horitzontal. El portal és rectangular, emmarcat amb una doble motllura i coronat amb un frontó triangular. Al costat esquerre hi ha el campanar de torre, amb els tres cossos superiors de planta octogonal.